SEO Force 💪

WordPress SEO (Tips / Plugins) Alles wat je moet weten!

Een van de meest gebruikte CMS’en om websites te bouwen en beheren is WordPress. Van bij oorsprong een systeem om te bloggen maar ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig CMS voor verschillende type websites en webshops. Ook op vlak van SEO is WordPress een goede keuze. We geven je de nodige tips om je WordPress website te optimaliseren op vlak van SEO.

Wat is WordPress SEO?

WordPress is het meest gebruikte open source software om websites mee te bouwen. Er zijn 2 versies beschikbaar:

  • wordpress.com: gratis platform om blog websites mee te beginnen in de vorm van mijnwebsite.wordpress.com
  • wordpress.org: de thuis basis waar je de gratis en opensource software kunt downloaden. Daarna moet je die software op je eigen hosting installeren om het te gebruiken.

Tip: ga voor je eigen website met de software van op WordPress.org. Al onze WordPress SEO tips gaan over de eigen geïnstalleerde WordPress website.

Installeer een SEO plugin

Hoewel WordPress al goed geoptimaliseerd is om goede posities te behalen in de zoekmachines, zijn er bepaalde functionaliteiten die niet standaard aanwezig zijn. Daarom raden we je aan om een WordPress SEO plugin te installeren.

Er zijn verschillende SEO plugins beschikbaar. De meeste hebben gelijkaardige functies maar zien er net iets anders uit of hebben iets meer of iets minder mogelijkheden.

Onze favoriete WordPress SEO plugin: Yoast SEO

We hebben verschillende SEO plugins uitgeprobeerd en vallen steeds terug op de Yoast SEO plugin. Enerzijds op vlak van gebruiksgemak en anderszijds op vlak van beschikbare functies.

Handige functionaliteiten van Yoast SEO plugin

Er zijn een hele reeks handige functionaliteiten van Yoast SEO:

  • Koppeling / activatie van Google Search Console
  • XML sitemaps
  • Meta titles en omschrijvingen beheren

Beperk het aantal plugins

Het is heel eenvoudig om plugins te installeren op je WordPress website. Hoewel plugins zorgen voor meer functionaliteiten, zorgen ze ook voor extra elementen die moeten ingeladen worden.

Kort door de bocht willen meer/extra plugins zeggen dat je website trager gaat laden. Laat dat nu net ook een belangrijke rankingfactor zijn die Google (en andere zoekmachines) hanteren.

Beperkt dus het aantal plugins tot het absolute minimum. Stel jezelf de vraag of een bepaalde plugin effectief een meerwaarde betekent!

Snelle hosting!

De laadtijd van je website en webpagina’s is niet alleen afhankelijk van het aantal plugins die geïnstalleerd zijn. Een belangrijkere factor is de hosting waarop je website draait. Kies een hosting partner die

  1. een hoge uptime garandeert
  2. snelle WordPress hosting aanbiedt

Installeer een caching plugin

Naast een SEO plugin is een caching plugin ook essentieel. WordPress wordt out of the box niet gecacht. Daarom is een cache plugin zeer belangrijk voor een snelle laadtijd te bekomen.

Er zijn verschillende cache plugins. Bekijk welke cache plugin het beste werkt met jouw WordPress thema gecombineerd met je hosting.

TIP: vermijd meerdere cache plugins!

Bekijk je permalinks

Permalinks zijn de link structuren die je gebruikt de verschillende type berichten. Standaard zijn dit:

  • Posts
  • Pagina’s
  • Categorieën

WordPress heeft de mogelijkheid om extra post types toe te voegen. Zeker als je Woocommerce gebruikt (om een WordPress webshop te maken).

Meer WordPress SEO tips of SEO hulp nodig nodig?

Heb je hulp nodig van een SEO specialist voor je WordPress website? Neem dan contact met ons op!

Meer SEO tips...

Vergroot je SEO kennis

Inhouse SEO

Op zoek naar een in-house SEO team? Heeft je digital marketing team meer expertise nodig in SEO? Zoek je een freelance SEO specialist die in-house

Verschil tussen SEO en SEA

SEO en SEA zijn beide belangrijke onderdelen van zoekmachine marketing, maar ze hebben verschillende doelen en strategieën. SEO staat voor Search Engine Optimization en heeft

SEO tips voor woocommerce

Heb je een webshop die gebouwd in Woocommerce en wil je inzetten op SEO? Meer gratis bezoekers aantrekken naar je webshop wil iedereen. Pas onderstaande

Kun je zelf SEO doen?

We krijgen regelmatig de vraag van potentiële klanten of je SEO zelf kunt doen. Ons antwoord is altijd “Ja, SEO kan je zelf doen” Maar

SEO voor hotels

Als hotel eigenaar wil je natuurlijk dat jouw hotel website als eerste gevonden worden in de zoekresultaten. Er zijn verschillende manieren om de positie van