SEO Force 💪

Website vindbaar maken in Google

Heb je een website maar vind je deze op geen enkele manier terug in Google? Of vind je hem terug op pagina 2, 3, 4 … van Google? Op posities waar bezoekers / potentiële klanten nooit komen. We geven je graag enkele tips om je website vindbaar te maken in Google.

Je website vindbaar maken in Google is niet eenvoudig…

De vindbaar van je website in zoekmachines verbeteren is een project met verschillende factoren. SEO of zoekmachine optimalisatie heeft verschillende aspecten of deelprojecten waar je aandacht aan moet spenderen.

  • Is alles onder de motorkap inorde? Technische SEO
  • Zijn de (relevante) teksten aanwezig? Content
  • Heeft je website autoriteit? Linkbuilding
  • Interne linkstructuur

Waarom is mijn website niet vindbaar?

Elke website is anders. We kunnen daarom niet op voorhand zeggen wat het probleem is voor jouw website of webshop. Volgende zaken hebben wel een positief effect op de vindbaarheid.

Begin met linkbuilden

Linkbuilding is het proces om andere websites naar jouw website te laten linken. Zoekmachines zoals Google en Bing zien zo’n backlinks als stemmen om jouw website hoger te positioneren in Google.

Is je website niet te vinden en komen er geen organische bezoekers, dan is linkbuilding een interessante piste.

Content, content, content, …

Google leest webpagina’s. Teksten zijn dus uitermate belangrijk om een webpagina vindbaar te maken. Hoe meer content hoe beter!

Het is wel belangrijk dat je relevante teksten schrijft en teksten die geoptimaliseerd zijn voor de zoekwoorden waarop jij wilt scoren.

Activeer Google Search Console

Als er één SEO tool is die je nodig hebt, dan is het Google Search Console. Deze tool geeft je inzichten over de vindbaarheid van je website.

Hulp nodig? Laat het ons weten!

Heb je hulp nodig om je website vindbaar te maken in Google? Neem contact met ons op. Als SEO specialist helpen graag om je bovenaan de resultaten in Google te krijgen!

Meer SEO tips...

Vergroot je SEO kennis

Inhouse SEO

Op zoek naar een in-house SEO team? Heeft je digital marketing team meer expertise nodig in SEO? Zoek je een freelance SEO specialist die in-house

Verschil tussen SEO en SEA

SEO en SEA zijn beide belangrijke onderdelen van zoekmachine marketing, maar ze hebben verschillende doelen en strategieën. SEO staat voor Search Engine Optimization en heeft

SEO tips voor woocommerce

Heb je een webshop die gebouwd in Woocommerce en wil je inzetten op SEO? Meer gratis bezoekers aantrekken naar je webshop wil iedereen. Pas onderstaande

Kun je zelf SEO doen?

We krijgen regelmatig de vraag van potentiële klanten of je SEO zelf kunt doen. Ons antwoord is altijd “Ja, SEO kan je zelf doen” Maar

SEO voor hotels

Als hotel eigenaar wil je natuurlijk dat jouw hotel website als eerste gevonden worden in de zoekresultaten. Er zijn verschillende manieren om de positie van