SEO Force 💪

SEO tips voor woocommerce

Heb je een webshop die gebouwd in Woocommerce en wil je inzetten op SEO? Meer gratis bezoekers aantrekken naar je webshop wil iedereen. Pas onderstaande Woocommerce SEO tips toe en laat je webshop groeien.

10 SEO tips voor WooCommerce:

 1. Installeer een SEO plugin voor WordPress
 2. Optimaliseer je productpagina’s met relevante zoekwoorden en beschrijvingen.
 3. Maak gebruik van interne links binnen je webshop om de navigatie te verbeteren en zoekmachines te helpen bij het indexeren van je pagina’s.
 4. Zorg ervoor dat je webshop mobielvriendelijk is, aangezien dit steeds belangrijker wordt voor zoekmachines en gebruikers.
 5. Maak gebruik van een sitemap om zoekmachines te helpen bij het vinden en indexeren van al je pagina’s.
 6. Gebruik alt-tags bij afbeeldingen om zoekmachines te helpen begrijpen waar de afbeeldingen over gaan.
 7. Schrijf unieke meta-titels en meta-beschrijvingen voor elke pagina, inclusief categorieën, tags en productpagina’s.
 8. Maak gebruik van breadcrumbs (broodkruimelnavigatie) om gebruikers te helpen bij het navigeren door je webshop en zoekmachines te laten weten hoe de structuur van je site eruit ziet.
 9. Zorg ervoor dat je webshop snel laadt, omdat dit niet alleen belangrijk is voor SEO, maar ook voor de gebruikerservaring.
 10. Maak gebruik van gestructureerde data om zoekmachines meer informatie te geven over jouw productpagina’s zoals prijs, beoordelingen en beschikbaarheid.
 11. Houd de statistieken in Google Analytics in de gaten om te zien welke pagina’s goed scoren in de zoekresultaten en welke nog verbeterd kunnen worden qua SEO-optimalisatie.

Meer wordpress SEO tips nodig?

Krijg je niet genoeg van onze SEO tips of wil je nog verder gaan? Bekijk onze WordPress SEO tips of schakel een echte SEO specialist in.

Meer SEO tips...

Vergroot je SEO kennis

Inhouse SEO

Op zoek naar een in-house SEO team? Heeft je digital marketing team meer expertise nodig in SEO? Zoek je een freelance SEO specialist die in-house

Verschil tussen SEO en SEA

SEO en SEA zijn beide belangrijke onderdelen van zoekmachine marketing, maar ze hebben verschillende doelen en strategieën. SEO staat voor Search Engine Optimization en heeft

SEO tips voor woocommerce

Heb je een webshop die gebouwd in Woocommerce en wil je inzetten op SEO? Meer gratis bezoekers aantrekken naar je webshop wil iedereen. Pas onderstaande

Kun je zelf SEO doen?

We krijgen regelmatig de vraag van potentiële klanten of je SEO zelf kunt doen. Ons antwoord is altijd “Ja, SEO kan je zelf doen” Maar

SEO voor hotels

Als hotel eigenaar wil je natuurlijk dat jouw hotel website als eerste gevonden worden in de zoekresultaten. Er zijn verschillende manieren om de positie van