Webshops schieten als paddestoelen uit de grond. Tegenwoordig is het ook bijna kinderspel om zelf een webshop te starten. Eenmaal je webshop gelanceerd is, verwacht je direct het grote aantal bezoekers en bijhorende verkopen. Jammer maar dat is helaas zelden de realiteit. Je webshop moet vindbaar zijn in de zoekmachines zoals Google & Bing. Om dat te bereiken, moet je inzetten op zoekmachine optimalisatie. Hieronder kan je enkele handige SEO webshop tips terugvinden. Wil je nog meer gratis bezoekers aantrekken? Schakel dan een SEO specialist in!
SEO webshop? Waarom is het zo belangrijk?!
De vindbaarheid van je webshop is een belangrijke factor om je webshop succesvol te maken.
Winnen van de grootste webshops
Heb je het gevoel dat je alleen maar de grootste webshops tegenkomt als je even gaat “Googlen” voor producten? Dat gevoel klopt. De webwinkel giganten zoals Bol.com, Coolblue, Amazon, … scoren op heel veel interessante & winstgevende zoekwoorden. Maar dat wil niet zeggen dat jij niet kunt winnen van deze grote webshops.
Door slim in te zetten op zoekmachine optimalisatie kan jij ook de broodnodige organische (lees: gratis) bezoekers aantrekken en hen laten converteren.
> Hoe dit kan? Dat geheim geven we liever niet zomaar vrij!
Handige webshop SEO tips
Wil je jouw webshop gaan optimaliseren voor zoekmachines? Dan zijn er heel wat elementen waar je best aandacht aan besteed. Hieronder een kleine greep van items waar je flinke SEO fouten kunt voor maken:
- Inzetten op content
Content is en blijft een zeer belangrijk aspect binnen SEO. Maak aan de hand van teksten duidelijk waarover een pagina gaat. Voor webshops zijn de categorie pagina’s dan de belangrijkste pagina’s qua directe verkoop. Wil je ook bezoekers aantrekken die nog niet weten hoe ze hun probleem kunnen oplossen en tegelijkertijd meer autoriteit krijgen? Dan is een goed gevulde blogsectie wat jij nodig hebt.
- Zorg voor interne links
Een vaak vergeten maar krachtig SEO element is interne link building. Interne links zijn links van de ene webpagina naar de andere. Hoe meer interne links een pagina krijgt, hoe belangrijker die gezien wordt.
Meer interne links naar één specifieke pagina, hoe hoger de positie van die pagina kan zijn.
- Vergeet je meta titel & omschrijving niet
- Heb je genoeg backlinks?
- Pas op met je filters op categorie pagina’s